Steni med 60 års funktionsgaranti

Robuste og langtidsholdbare løsninger betaler sig, og hos Steni udvikler vi ekstremt stærke, miljøvenlige produkter, som bidrager til at øge bygningers levetid. Derfor yder vi nu 60 års funktionsgaranti på vores facadeplader, fortæller Jørn Helle fra Steni.

Stenis facadeplader har markedets længste funktionsgaranti. SINTEF har dokumenteret, at pladerne har en forventet levetid på 60 år, og det garanterer Steni nu. Facadepladerne består af stenkomposit, en kombination af materialer med forskellige egenskaber, som tilsammen giver slutproduktet en lang levetid og en ekstrem styrke. De kan monteres uanset årstid, temperatur og vejrforhold og er vedligeholdelsesfri.

Et godt eksempel

NVE-bygningen på Middelthuns gate 29 i Oslo er et godt eksempel på, at robuste og langtidsholdbare løsninger betaler sig. Den blev bygget i midten af 1960'erne og renoveret i 2011. Steni leverede blandt andet en del facadeplader i hvid natur, og kun et fåtal af dem blev udskiftet i forbindelse med renoveringen, fordi man skulle flytte nogle vægge. Selv i dag kan man næsten ikke se forskel på de plader, som snart er 60 år gamle, og dem, der blev monteret i 2011.

Jeg er stolt

Jeg har arbejdet med huset i mere end 20 år – jeg kender det som min egen baglomme. Jeg var ansvarlig for bygningen både før, under og efter renoveringen, og jeg må indrømme, at jeg er stolt over den. Den er en del af mit liv. Selvom hele facaden, både indvendigt og udvendigt, og flere af de indvendige detaljer er fredet, opfylder bygningen i dag alle krav til moderne kontorlokaler, siger Hans Petter Arvesen fra NVE (Norges vassdrags- og energidirektorat). Han fortæller, at mange af de oprindelige overflader er lige så fine i dag som dengang.

Mange af de valg, der blev truffet dengang, var nok betydeligt bedre end de valg, der bliver truffet i dag. Dem, der planlagde og byggede, valgte at betale for rigtig god kvalitet – og det betaler sig over tid, siger Hans Petter Arvesen.

Dem, der planlagde og byggede, valgte at betale for rigtig god kvalitet – og det betaler sig over tid​ Hans Petter Arvesen, NVE​

60 år - det er længe

En facade til fremtidens bygninger skal være slagfast, vand- og frostbestandig, let at montere og enkel at vedligeholde. Den skal helt enkelt kunne holde til tidens tand og årenes gang og have lave levetidsomkostninger. Og det har Stenis facadeplader: 60 år - det er længe, siger Jørn Helle. Han ved, at entreprenører, arkitekter og boligejere i dag foretrækker bæredygtige, robuste og langtidsholdbare produkter i deres projekter. De er optaget af økonomi, miljø og maksimal valuta for pengene.

Mange facadeprodukter har i dag en levetid/garanti på 10-20 år, og så giver det selvfølgelig en tryghed at bygge med facadeplader fra Steni, som garanterer 60 års levetid, siger han.​ Jørn Helle, CCO​