Strikkemønster på huset

I en gårdhave i det idylliske Ula i Larvik kommune i Vestfold har arkitekt Signe Mossige leget med materialer. Hun har valgt at bruge STENI-facadeplader til projektet, som er hendes eget og familiens fritidshus.

De mønstrede plader er placeret i indhug i facaden og er indrammet af brunbejdsede paneler. De mørke paneler giver ro. I gavlene er der lavet et tilbagetrukket parti med arbejdsbænke til snedkerarbejde og madlavning. Udekøkkenet har "strikkeplader" som bagvæg og en irgrøn STENI Colour-plade i højglans som bordplade. Samme grønne plade er anvendt til det store udebord, som kan stå udendørs hele året og tåle at blive spulet med haveslangen.

Materialet står i kontrast til alt andet i omgivelserne, men passer alligevel fint ind. Det grønne mønster finder farvemæssig genklang i skoven omkring huset. På sigt vil den eksisterende bygning blive udskiftet, og en ny bygning vil danne en gårdhave sammen med annekset. Så bliver de udvendige facader mørkbejdsede, mens facaderne ind mod gården kommer til at bestå af farvestrålende STENI-plader.

Familiens reaktion var vild begejstring: Vores liv i strikkehuset er som facadepladerne – lidt hjemmestrikket.

STED:
ULA, NORGE
ARKITEKT:
ABO PLAN & ARKITEKTUR AS
ENTREPRENØR:
ARVE STÅLE OLSEN AS
BYGHERRE:
FAMILIEN MOSSIGE
PROJEKTÅR:
2015
PRODUKT:
STENI VISION

Ekko fra 70'erne

Ekko fra 70'erne

– Strikkemønstret i flammégarn hensætter jo en til 70'erne, dengang hjemmestrikkede trøjer eller veste i flammégarn var standard i enhver garderobe.